Hvis du besøger Tokyo, så vil jeg anbefale dig at besøge et af de to TeamLabs du kan finde i byen. Det ene hedder Planets og det andet hedder Borderless. TeamLab er et digital art museum, hvor kunsten vises gennem blandt andet lys og lyd. Både Planets og Borderless er gode oplevelser, men de minder meget om hinanden, så jeg anbefaler at man kun besøger ét af stederne. Men hvilket skal man så vælge? Jeg vil her komme med en beskrivelse af de forskellige museer, så du kan vælge dét, der passer bedst til dig!

Begge museer er bygget op omkring en masse forskellige rum, hvor sanserne kommer i spil på forskellige måder. Mine to favoritrum fandtes i begge TeamLabs, så for mig var det overflødigt at besøger begge steder.

TeamLab Planets

Et af mine yndlingsrum i Planets, med en masse lysende bolde, som man kunne gå rundt i.

Område: Planets ligger lidt ‘øde’ i noget, der hedder Toyosu. Der er ikke meget at lave i området udover et shoppingcenter, der ligger tæt på. Dog skal man huske på at Tokyo har et fremragende offentligt transportsystem, der gør det nemt at komme frem og tilbage!

Udstillingerne: Der er flere forskellige og meget interessante rum, som man nemt bliver først igennem, fordi der er en rute, man skal gå. Man kommer blandt andet gennem nogle rum med vand til knæene (tag shorts eller kjole på!), hvilket gør det oplagt til en varm sommerdag. På grund af den anlagte rute, så er man ikke i tvivl om hvornår man har set det hele. Museet er nemt at gå til og meget overskueligt.

Her kan du læse mere mere og købe billet til Planets: https://teamlabplanets.dmm.com/en

TeamLab Borderless

Mit yndlingsrum i Borderless. Desværre var der kø til selve rummet og tidsbegrænsning på hvor længe man måtte være derinde.

Område: Borderless ligger i Odaiba, der er en af mine favoritbydele i Tokyo. Der er ikke de helt store seværdigheder, men en masse shopping, en flot udsigt udover vandet og så Tokyos version af frihedsgudinden. Besøger man Teamlab Borderless, så kan det nemt kombineres med en hel eller halv dag i Odaiba.

Udstillingerne: Modsat Planets, så er der på dette museum ikke anlagt en rute, men man må selv gå rundt som man vil. Dette gør oplevelsen meget anerledes. Jeg synes det var mest forvirrende, fordi jeg ikke vidste hvornår jeg havde set alt. Nogle af rummene ændrede sig efter noget tid, så gik man tilbage til et rum, ville man måske opleve en anden lysinstallation. Det gjorde at museet var mere dynamisk end Planets. Derudover var der også et stort rum, der virkede som en slags ‘legetplads’, hvilket gjorde museet meget børnevenligt.

Her kan du læse mere og købe billetter til Borderless: https://borderless.teamlab.art

Hvad skal du vælge?

Dette rum findes i både Planets og Borderless.

Begge museer er rigtig gode og det kommer an på dine prioriteringer, hvilket et du skal besøge. Jeg kan personligt bedst lide Planets, fordi det er mere overskueligt at komme igennem og jeg kunne godt lide deres udstillinger med vand. Det der taler for at vælge Borderless er klart det område museet ligger i og så synes jeg at det var mere børnevenligt, selvom børn sagtens kan medbringes i både Planets og Borderless.

PlanetsBorderless
– Overskueligt at komme igennem.
– Ligger lidt øde.
– Rum med vand til knæene
– Mit favorit Teamlab.
– Du skal tage skoene af, når du kommer ind.
 
– Mere dynamisk med rum, der ændrer sig.
– Uoverskueligt at komme igennem alle rummene.
– Ligger i Odaiba, der er en spændende bydel.
– Mest børnevenligt.
– Du må beholde dine sko på.

Har du været i TeamLab eller et andet digital art museum?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *