Takayama er en lille by cirka 5 timers kørsel fra Tokyo. Det er byen du skal besøge, hvis du gerne vil skifte storbyens stress og jag ud med fine træhuse, langsomt tempo og smukke bjerge. Det er en fantastisk hyggelig by, hvor man ikke skal have travlt. Jeg vil her komme med 5 gode oplevelser, som jeg havde i byen.

Morgenmarked

Her ses et af morgenmarkederne til højre.

Du kan ikke tage til Takayama uden at opleve deres ét af deres to morgenmarkeder. Det ene marked går langs Miyagawa Floden (Miyagawa Market) og det andet er lige ved Takayama Jinya (Jinya-Mae Market). Markederne sælger en masse frugt, grønt og andet spiseligt. Det kan være et fint sted at købe billige taiyaki (fiskeformet dessert, der minder lidt om en vaffel med fyld), med mange forskellige smagsvarianter. Du vil også kunne finde blomster og andre fine ting. Begge markeder er et besøg værd, men jeg kan bedst lide det, der går langs floden.

Tip: Det kan være et godt sted at finde billige æbler, der ellers er dyre i Japan!
Pris: Gratis

Takayama Old Town

Den gamle bydel i Takayama er rigtig fin. Den består af flotte træhuse fra Edo Perioden (1600 – 1868) og så er den omgivet af bjerge. I den gamle bydel er der masser af fine butikker og museer, der kan være et besøg værd. Det er et spændende sted at gå på opdagelse! Flere af de lokale åbner deres hjem for turister, så måske du kan være heldig og få en oplevelse af hvordan de bor i byen.

Tip: Hvis du vil have billeder af gaderne uden for mange mennesker, så kom tidligt om morgenen.
Pris: Gratis

Hida Folk Village

Hida Folk Village (Hida No Sato) er et open air museum, med over 30 traditionelle huse fra Hida regionen bygget under Edo Perioden (1603-1867). Husene er flyttet fra deres originale lokation, for at lave museet i 1971. På museet kan man se en masse forskellige typer af huse, der afspejler de typer mennesker der levede i dem.
Udover at være spændende, så er det også i utroligt flotte omgivelser med bjergudsigt og flot natur.

Tip: Besøg museet på en dag med god sigtbarhed, for at få en flot bjergudsigt.
Pris: 700YEN (cirka 43DKK).

Temple Walk

Temple Walk også kaldet The Higashiyama Walking Course er en 3,5 kilometer rute i Takayama, der tager dig forbi mange templer og shrines. Ruten byder på alt fra meget smukke templer til mindre og mere traditionelle templer. Det er en oplagt måde at få set en masse forskelligt på kort tid. Ruten er i forskelligt terræn, så man kommer igennem både skov og landeveje.

Tip: Undersøg om du kan samle stempler. Det kunne man, da jeg var der. Vi fik et stempelkort udleveret og det var gratis.
Pris: Gratis

Vandring i Kamikochi

Kamikochi er et populært sted at vandre, der ligger lidt udenfor Takayama. Selvom det ikke ligger i Takayama, så synes jeg stadig at det skulle med, da det er en af de absolut bedste oplevelser jeg har haft i Japan og det er muligt at tilgå med bus.
Man behøver ikke at være en erfaren vandrer for at tage hertil. Alle kan opleve Kamikochi og man behøver ikke at gå det hele rundt, hvis man ikke vil eller kan. Kamikochi har noget af den flotteste natur, jeg nogensinde har set og jeg vil anbefale alle at tage dertil. Vær opmærksom på at der kun er åbent mellem april og november, da de lukker ned i vintersæsonen.

Tip: Vær opmærksom på at det kan være koldere end i Takayama, så tjek vejrudsigten. Tag en madpakke med og et kamera til at fange den smukke natur.
Pris: Gratis (udover bussen dertil)
Læs mere om hvordan du tager bussen dertil her: http://www.nouhibus.co.jp

Som du kan læse byder Takayama på en masse spændende og hyggelige oplevelser, hvor der er tid til at tage det roligt og nyde de flotte omgivelser, som byen befinder sig i. Byen er meget anerledes end mange andre byer i Japan og klart et besøg værd.
Hvad ville du helst opleve?

Læs også:

1 Comment on Takayama | 5 gode oplevelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *