Roskilde Domkirke blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 1995 og når man ser domkirken er det forståeligt. UNESCO’s verdensarvliste er en liste over bestemte steder, der er blevet erklæret bevaringsværdige. Målet er at beskytte steder, der har enestående betydning. Verdensarven består både af naturområder og kulturskabte fænomener.

Det var Absalon der i 1170 igangsatte byggeriet af den nuværende Roskilde Domkirke. Da Absalon forlader Roskilde forsætter Peder Sunesen byggeriet og byggestilen går nu fra at være romantisk til at være gotisk. I 1413 ved Margrete den Førstes død bliver Domkirken til gravkirke for Kalmarunionens regenter og huser i dag mange danske kongers sarkofager.

Roskilde Domkirke ligger centralt i Roskilde tæt på både havnen og gågaden. Udefra er domkirken et storslået syn og det er en oplevelse i sig selv, men vil man helt tæt på historien vil jeg anbefale at man også tager ind i domkirken. For en voksen koster det kun 60,- at komme ind (dette er naturligvis billigere for børn og studerende) og så har du adgang til alle kapellerne og domkirkemuseet der blandt andet indeholder en kopi af Margrete den Førstes guldkjole. Alle kapellerne er meget forskellige og derfor er det en overraskelse hver gang man træder ind i et nyt. Det skal helt sikkert opleves. Det er en billig og god oplevelse, hvis man er til storslået bygningsværk og historiske steder. Du kan finde alle informationer om åbningstider, priser mm. her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *