Når du planlægger en rejse til Dubai, er noget af det første du skal finde ud af, hvor du skal bo. Dubai er opdelt i 6 bydele, der alle byder på forskellige oplevelser. Jeg valgte at bo i Bur Dubai og i bunden af artiklen, kan du læse om det levede op til mine forventninger.

Deira Dubai

Deira Dubai ligger i yderkanten og er nabo til området Bur Dubai. I Deira kan du opleve det gamle Dubai med markeder hvor du blandt andet kan købe alt i krydderier. Du finder også Guldbasaren, der har verdens største og tungeste guldsring ifølge Guinness Rekordbog. Ringen finder du i Kanz smykkebutik ved den nordlige indgang til basaren. I Bydelen kan du også besøge Al Ahmadiya-skolen, der er den første offentlige grundskole i emiratet. Skolen var dog lukket og ikke til at besøge, da jeg var i Dubai i februar 2017.

Du kan opleve mange gamle steder og komme væk fra storslåede bygninger og den nye del af emiratet. Deira Dubai skal helt sikkert opleves, men jeg vil ikke anbefale dig at bo i den bydel, da den simpelthen ligger for langt fra meget af det andet.

Når du skal fra Deira til Bur Dubai kan du tage metroen, men du kan også tage taxabådene (der kaldes en abra), der sejler dig over Dubai Creek. Dette er meget billigt (1 dh) og en god oplevelse, så det vil jeg anbefale dig. Det tager kun 5 minutter at komme til Bur Dubai.

Abraer mellem Deira Dubai og Bur Dubai

Bur Dubai

Bur Dubai ligger på den anden side af Dubai Creek end Deira og er nabo til Deira, Downtown Dubai og Jumeirah. Her befinder du dig stadig i det gamle Dubai. Du finder blandt andet Dubai Museum og så er der også markeder, men de er ikke meget værd i forhold til markederne i Deira. Der er også mulighed for shopping i nogle af bydelens mindre shoppingcentre. Det er nemt at komme fra Bur Dubai til andre bydele, fordi den centrale station Al Ghubaiba, hvor der går metroer til andre bydele og busser til fx Abu Dhabi ligger i Bur Dubai.

 Downtown Dubai

Da jeg planlagde min rejse til Dubai, var jeg sikker på at jeg skulle bo her.

Selvom området byder på mange oplevelser, er jeg glad for at jeg valgte at bo et andet sted. I denne bydel finder du Burj Khalifa (verdens højeste bygning), Al Bahar-basaren, Dubai Mall (verdens største shoppingcenter) og Dubai-springvandet. Du finder et hav af muligheder, men det hele er meget kompakt. Det er ikke et sted, der er hyggeligt at gå rundt i og det er et sted jeg anbefaler at man tager til, for at se det man vil se og ikke tilbringer lang tid, selvom et besøg i Dubai Mall kan tage mange timer. Når man ser billeder af Dubai er det ofte denne bydel, men de billeder man ser er kun en meget lille del af det. Resten er under ombygning og det kan virke meget kaotisk. Området omkring Burj Khalifa og Dubai Mall er meget populært, men det er proppet med mennesker, så hvis du tænker at du skal sidde foran springvandet og nyde din frokost, kan du godt tro om igen.

Dubai Marina

Det her område er, som jeg havde forestillet mig Downtown Dubai ville være. Det er mere roligt, tingene foregår i et langsommere tempo men du finder stadig storslåede bygninger. Jeg vil anbefale Marina Mall hvis du vil shoppe, men synes at Dubai Mall kan blive lidt for stort. I Marina Mall kan du spise på en terrasse, med udsigt udover Marinaen. Dét er fantastisk! Jeg er vild med det her område.

Hvor i Dubai boede jeg?

Jeg valgte at bo i Bur Dubai og det er jeg godt tilfreds med. Det var nemt at komme fra bydelen til både Deira og Downtown Dubai. Jeg kunne godt lide at bo i en gammel bydel, hvor der er markeder og hvor alt ikke er nyt. Derudover var det rart at der ikke var mange mennesker hele tiden, men at man kunne gå lidt i fred. Jeg boede på Melia Hotel, hvilket lå godt og havde en fantastisk service.

Hvis jeg skal afsted igen vil jeg bo ved Marinaen eller Bur Dubai – Igen. Er du til den pulsende storby er Marinaen svaret, men er du mere til at opleve noget gammelt og gå rundt på opdagelse er Bur Dubai svaret.

HUSK!

Dubai er under konstant forandring, så tingene kan være ændret fra jeg besøgte emiratet i 2017. Hvis du har været i Dubai, må du meget gerne dele din oplevelse med mig. Måske har vi oplevet helt forskellige ting?

2 Comments on Guide til Dubais bydele

 1. Hej Signe
  Vi har skrevet et indlæg om Det gamle Dubai, da vi af en eller anden grund altid skal der forbi, når vi er i Dubai (Vi har gode venner i byen, så vi rejser nogle gange derned for at besøge dem). Men det er da en rigtig god idé at skrive om alle bydelene. Det havde vi ikke tænkt på.

  Du kan læse vores indlæg her
  http://twodanesontour.com/?p=4272
  Glade rejsehilsner
  Rasmus og Anne Marie/Two Danes On Tour

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *