I Uganda kom jeg til landsbyer og områder, hvor der aldrig kommer andre turister. Da jeg først hørte om det, troede jeg ikke rigtig på det, for der er jo turister alle steder. Jeg tog fejl. I det nordlige Uganda omkring Aura var vi flere steder, hvor de aldrig havde set hvide mennesker før. Vi blev altså en større attraktion for dem, end stederne var for os.

På marked i Aura

Den første oplevelse jeg havde, hvor det gik op for mig hvor få turister der var, var på et marked i Arua. Det var et meget stort marked med mennesker overalt. De ting der kunne købes på markedet var meget billige, men der var ikke noget for mig, så jeg købte ikke noget. Det var råvarer og andre ting, som de lokale bruger i deres hverdag. Vi opdagede hurtigt at der var mange, der kiggede på os og efter 10 minutter på markedet blev vi omringet af mennesker. Det var en underlig følelse, men det var samtidig sjovt at opleve. Havde de haft telefoner med kamera i, havde de helt sikkert taget en masse billeder. Heldigvis var de allesammen rigitg flinke og de gik kun tæt på, fordi de var nysgerrige. Det her marked var anerledes end andre meget turistede markeder, fordi sælgerne ikke blev påtrængende og prøvede at sælge ting til os, så vi kunne gå og kigge lige så stille i vores eget tempo – lige indtil vi blev omringet.

Læs også: Sikkerhedsråd til rejse i Afrika

I kirke søndag formiddag

Religionen i Uganda har en helt anden betydning end i Danmark og det fik jeg et klart indtryk af, da jeg besøgte en kirke en søndag formiddag. Vi kom midt i gudstjenesten og kirken var proppet. Der stod i hvert fald hundrede mennesker ude foran kirken og så var der flere hundrede inde i kirken. Vi skulle op og præsentere os og de virkede meget glade for vores besøg. Efter gudstjenesten gik vi ud foran kirken, for at hilse på menneskerne. Børnene var meget nysgerrige. De grinte, ville hilse, nogen var generte og nogen ville sammenligne hudfarve. De var specielt vilde med at vi tog billeder af dem, for så at vise dem billederne bagefter. Jeg har aldrig oplevet så mange glade børn på et sted. De var helt vilde med os og nogen af dem løb meget, meget langt efter bilerne, da vi kørte.

Hvis du kunne tænke dig at få samme slags oplevelser kan Uganda altså være et god bud på hvor du skal rejse hen. Du er velkommen til at kontakte mig, for at få mere information om hvor vi var henne. Jeg kan klart anbefale at rejse til de mere uturistede steder, for det er helt fantastisk.

Har du været på nogen uturistede steder?

2 Comments on Det uturistede Uganda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *