Sommeren er snart over os og for mig betyder det normalt spændende udlandsrejser. I år ser sommeren noget anerledes ud og der er nok ikke mange, der kommer ud at rejse. Det betyder at sommeren skal nydes i skønne Danmark! Jeg har spurgt mine rejsebloggerkollegaer om hvad de har fundet på at lave til sommer.

Sommerhus ved havet

Når der er forår i luften og de lune temperaturer rammer Danmark, er der ikke noget sted i verden vi hellere vil være end i Danmark. Der er noget helt særligt over dansk sommer og den stemning der rammer landet hvadend du befinder dig i naturen, på de lokale restauranter eller i vandkanten. Selvom størstedelen af vores feriedage bruges udenlands prioritere vi også at have tid til at opleve baghaven og tage på ture rundt i det danske land.

Mine forældre solgte sidste efterår deres sommerhus på Ærø som ellers har været vores tilflugtssted i 8 år. Den lille ø i det sydfynske øhav har fået en helt særlig plads i vore hjerter og her midt i corona var der ikke noget sted vi hellere ville have isoleret os, hvis muligt. Naturen er meget alsidig, der er et dejligt liv og strandene er lækre med dets fine ikoniske badehuse.

Få de bedste tips til Ærø i den samlede guide: Guide til Ærø

Faktisk er vi ret vilde med det danske ø-liv. Ærø, Samsø og Fanø er vores favoritter. Af mindre øer har vi tidligere haft gode oplevelser på bla. Tunø og Stryhnø. Vi drømmer om et gensyn med Bornholm som er flere årtier siden. Også Læsø har fanget vores opmærksomhed som værende en lille perle i Kattegat. 

Hvilken dansk ø er din favorit? 

Denne sommer forestiller vi os at bruge på en masse hyggelige dagsture ud i naturen. Der er ikke noget som at tage vandreskoene på og lade naturen vise vej. Vi har stadig flere spændende ruter til gode så det kan vi jo passende få gjort noget ved. Nordjylland er et af de steder vi skylder lidt mere opmærksomhed så måske vi lejer et sommerhus ved vesterhavet og tager på ture derfra. Ihvertfald glæder vi os til at se meget mere til dejlige Danmark som man bestemt ikke skal tage fejl af. Husk på at vi bor i et flot lille land med masser af skønne oplevelser lige udenfor hoveddøren. 

Skrevet af Helle fra rejsebloggen Helles Univers

Blog: https://helles-univers.dk

Instagram: https://www.instagram.com/helles_univers/

Mexico vs. Hejlsminde 

Denne sommer skulle have bragt os rundt i Coronaens hjemland Mexico – nærmere betegnet 4 ugers rundrejse på Yucutan halvøen med drømmen om dyk i Cenoter, kridhvide strande ved Holbox og et møde med Mayaerne historie. Paradoksalt nok sætter virussen med samme navn en stopper for de planer, og uanset om det til sommer bliver muligt at rejse ud i verden igen, så har vi endegyldigt besluttet, at denne sommer bliver i Danmark. 

Et sted i Danmark som jeg har tabt mit hjerte til for mere end 15 år siden. En ukendt perle ved den jyske østkyst – Hejlsminde. Hejlsminde ligger direkte til Lillebælt mellem Kolding og Haderslev. Byen ligger dejlig centralt med et hav af fede oplevelser inden for en radius af en times bilkørsel og ligeså i nærområdet. 

Hejlsminde byder på noget så særligt som muligheden for at se både solopgang og solnedgang i og ved vand. Ved solopgang fyldes himlen af de smukkeste farver over Lillebælt, og mindre end 100 meter derfra, kan man se solen sende dagen afsted ved indsøen Noret. 

Byen har en fantastisk børnevenlig strand, smuk natur, dejlige vandrestier og ligger perfekt ift. at tage ud og opleve både byer og kulturelle steder i Sønderjylland. Denne sommer drømmer vi om smukke vandreture i nærområdet, masser af timer på vandet på vores SUP, bil- og badeture ved Vesterhavet, måske en endagstur til en af de små sydfynske øer, besøg i den gamle by i Århus, lækker mad på områdets skønne spisesteder, besøg i Legoland eller Danfoss Universe, en vandretur ved vadehavet og hvis grænserne åbner forhåbentlig en shoppingtur i skønne Flensborg, der ligger blot en god time herfra. 

Skrevet af Helle fra 5fodspor.com

Find inspiration til Hejlsminde her: Hejlsminde

Instagram: https://www.instagram.com/5fodspor/

Fra New Zealand til dejlige Danmark

Da COVID-19 for alvor ramte, befandt vi os i New Zealand. Det er i øvrigt et dejligt sted, og måske nok vores yndlingsdestination indtil videre. Derfor var vi også noget trætte af beskeden, der kom fra Udenrigsministeriet, om at de rådede alle danskere til, at komme hjem hurtigst muligt. Vi diskuterede lidt frem og tilbage de efterfølgende dage, og forsøgte at vægte, hvorvidt man skulle lytte til autoriteterne, eller om vi skulle sejle vores egen sø. Vi havde på daværende tidspunkt rejst uafbrudt i 10 måneder, og var godt i gang med at komme hele Jorden rundt. Vores næste destination på listen hed Hawaii, og det havde vi selvsagt glædet os rigtig meget til. Desværre, som tingene udfoldede sig, kom vi ret hurtigt frem til at Corona bølgen ikke sådan lige kunne rides af. I sidste ende, var der ikke andet at gøre end, at rejse de 17.500 kilometer hjem fra den modsatte side af jordkloden. På ligegodt 45 timer kom vi fra lun sensommer i New Zealand til iskoldt forår i lille Danmark. Og ved du hvad? Det var slet ikke så ringe endda at komme hjem!

Vi røg direkte i frivillig isolation, vel og mærke på en lille ø i det sydfynske ø hav. Den har kun 20 fastboere, så det kunne næsten ikke blive mere øde, og det passede os faktisk fint. Her havde vi masser af mulighed for at nyde alle de gode ting Danmark har at byde på. Det har vi i sinde at fortsætte med at gøre resten af foråret, hele sommeren, og godt hen i efteråret. Ærligt talt regner vi ikke med, at det bliver muligt, at rejse udenlands igen, i løbet af 2020. Og det passer os fint. Der er så meget at se og lave herhjemme, men det glemmer man hurtigt, når man drømmer sig væk til varmere himmelstrøg. Græsset er altid grønnere på den anden side.

Derudover er forået og sommeren de bedste årstider i Danmark, med mange dejlige oplevelser ude i naturen. Den anden dag stod Nick for eksempel ved vinduet, og talte i telefon med sin gamle Mormor (ja telefon regningen er hvertfald røget i vejret i disse dage). Sørme om der ikke kom en havørn, med et vingefang på omkring 2 meter, flyvende direkte mod ham. For at det ikke skulle være løgn, havde krabatten en stor, glinsende, fisk i kløerne. Wow. Han vidste slet ikke han intereserrede sig for fugle, men nu står han gladeligt med kikkert og kigger ud på marken flere gange i løbet af dagen. Over de sidste par uger har vi set nogle af vores livs flotteste sol op- og nedgange. Vi har nydt synet af talrige gæs, musvåger, svaner, harer og rådyr. Vi har talt mere med familien end vi normalt gør på et helt år, og vi har endda haft gang i en virtuel fredagsbar. Der har været tid til at lave en masse spændende mad, her kan specielt anbefales surdejsbrød og hjemmelavet pasta, samt gået nogle lange ture ved stranden. Intet sted i Danmark er man længere væk end 50 kilometer fra den nærmeste strand, så her burde alle kunne være med. Vi har flere tusind kilometer kyststrækning at bolte os på, så der er rigeligt med plads til alle, selv i disse tider. Du kan endda gøre som os, og hoppe en tur i bølgen blå!

Vi indrømmer gerne, at vi også har set en masse fjernsyn. DRs nye naturprogram med Lars Mikkelsen falder godt i tråd med vores egne oplevelser, og så er Tiger King selvfølgelig heller ikke gået vores næse forbi. Ja livet er godt, selvom vores fuldtidbeskæftigelse er som rejsebloggere og vi reelt er låst inde. Vi anbefaler alle vores medborgere at huske på, hvor heldige vi danskere nu engang er, samt at få det bedste ud af denne tid. Der er jo ikke andet for!

Skrevet af Nick & Kia fra The Danish Nomads

The Danish Nomads: https://thedanishnomads.com/

Instagram: https://www.instagram.com/thedanishnomads/

Hvad skal jeg lave til sommer?

For mig har coronakrisen også betydet at jeg har måtte aflyse rejser og planlægge min sommer i Danmark. Jeg ved at jeg skal udforske København mere, for selvom jeg er født og opvokset her, må jeg erkende at der er flere ting jeg aldrig har set. Derudover skal jeg bade en masse på de skønne danske strande og så vil jeg undersøge om jeg kan finde nogle sociale oplevelser (hvis det er muligt) som f.eks. sommerhøjskole.

Hvad skal du lave til sommer?

1 Comment on Det skal rejsebloggerne lave til sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *