Gambia bød på mange spændende oplevelser som flotte strande, fin natur og gode markeder, men især én oplevelse skiller sig ud fra de andre og det var madlavningskursus hos Ida!

Ida, der er den mest inspirerende person, jeg mødte i Gambia

Vi blev hentet på vores hotel og blev kørt til Idas private hus. Som det første skulle vi skifte tøj til det, de gambiske kvinder går i. I starten synes jeg at det var lidt underligt, men Ida gjorde alt for at vi skulle føle os både trygge og hjemme, så jeg begyndte hurtigt at elske det.

Det fine afrikanske tøj, som vi fik lov at låne.

Da vi var blevet iført det fine tøj blev vi kørt til et lokalt råvarermarked, hvor vi skulle handle ind til den mad vi skulle lave. Det hele var med i prisen, så vi betalte ikke selv for noget på markedet, men fik blot et indblik i hvordan de handler og hvilke råvarer de har. De har især mange grøntsager og fisk.

På marked for at købe råvarer

Tilbage i Idas hjem skulle vi lave retten domoda, der er en lækker sammenkogt ret med tomat og peanutbutter. Det hele var rigtig hyggeligt og ikke så kursus-agtigt. Der var ikke fokus på at lære en masse, men på at få en hyggelig dag. Hvor meget man ville lære afhang af hvor meget man spurgte og fulgte med i madlavningen.

Da maden skulle simre, lærte hun os hvordan man spiller det populære spil Wuri, der minder lidt om Kalaha. Vi havde en meget hyggelig dag og Ida var god til at svare på alle de spørgsmål vi kunne have om maden, Gambia eller noget helt tredje. Da maden var færdig spiste vi den sammen og fik efterfølgende serveret papaya med honning og frisk kokosnød.

Wuri er et sjovt spil, der minder om Kalaha
Domoda er en lækker ret med peanutbutter og tomat

Det var alt i alt en helt fantastisk oplevelse og jeg synes at Ida var rigtig god til at gøre det personligt, selvom hun gør det hver eneste dag. Hun er en rar og meget inspirerende kvinde, som jeg er glad for at have mødt. Hvis du besøger Gambia, så må du ikke gå glip af denne oplevelse!

Vi bestilte vores besøg hos Ida gennem, Spies på dette link (det er den tur, der hedder ‘Hjemmelavet)’: https://www.spies.dk/gambia/udflugter

Har du spørgsmål, så kan du kontakte Ida direkte på instagram her: https://www.instagram.com/chaamidaa/?hl=da
Hun er meget sød til at svare og på hendes Instagram kan du også se flere billeder.

Hvor i verden har du været på madlavningskursus?

1 Comment on Den bedste oplevelse i Gambia | Madlavningskursus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *