Dag 5

I dag startede jeg dagen klokken 07:10 i P5, hvor de startede med gangestykker, lavede noget arbejde om naturlige resurser (hvor jeg lærte om tanzanite, der kun findes i Tanzania) og så havde de også musik. På vej tilbage fra musiklokalet så vi en lille babyslange, der sad fast med halen i fliserne. Vi kunne på ingen måde på den fri, så vi blev nødt til at dræbe den, fordi eleverne elles ville begynde at lege med den og det ville kunne være farligt, hvis den bed dem. i dag havde vi også en 10 års fødselsdag, så vi fik god kage. Det er sjovt at have undervisning med eleverne, for jeg lærer faktisk en masse ting selv, specielt om Tanzania og de forskellige lande eleverne reprænsenterer.

Da skoledagen var slut tog jeg med en af de frivillige på skolen (en ung fyr der er opvokset i byen) ind til byen. Vi tog en form for offentlige transport, som jeg var blevet anbefalet ikke at tage, så det var lidt ubehageligt, men jeg tænker at de lokale har styr på det. Det er dog sidste gang jeg gør dette, for nu har jeg fået mit simkort, så nu kan jeg ringe til de taxaer, som skolen anbefaler. I byen købte vi mit simkort (der var meget billigt) og en balje, så jeg kan vaske mit tøj i hånden. Til aftensmad har jeg bare spist noget vandmelon og mangojuice. Vandmelon er en af mine favoritter hernede. Jeg er virkelig udfordret på mange ting fagligt og sprogligt i prakitkken, men det er vel når man er udfordret, at man lærer noget? Jeg skal snart til at i seng og lige nu er der strømafbrydelse, så jeg håber at min iPad kan holde strøm til hele natten.

Dag 6

Denne dag har nok været den bedste indtil videre. Jeg startede med undervisning, hvor eleverne blandt andet havde svømning. Det var rart at komme lidt ud i løbet af dagen. Jeg skal være på skolen fra 07.15-15.00 så mellem kl. 14 og 15 blev jeg sat til at lave matematikopgaver på engelsk. Det var meget udfordrende, men det gik fint. Efter arbejdsdagen svømmede jeg et par baner, mest for at blive kølet ned. Det har været meget varmt i dag. Da jeg jeg havde svømmet gik jeg selvfølgelig i bad og imens jeg stod der og vaskede mig, var der en masse aber lige ude foran mit vindue. Jeg føler mig meget i Afrika, når jeg kan se aber, imens jeg er i bad. Imens jeg har skrevet dette blogindlæg har der siddet en abe på vindueskarmen, lige ude foran vinduet. Aberne er overalt i dag. Lige nu er jeg rigtig træt, fordi jeg har svømmet så jeg skal bare gøre lidt rent, læse og slappe af.

Dag 7

Nu har jeg været i Tanzania i en uge og dette har været den hidtil varmeste dag. Selvom det er dejligt med varme, synes jeg også at det kan blive lidt for meget af det gode. I dag fejrede skolen fødselsdag og det betød International Day. Alle på skolen havde taget deres nationaldragt eller farverne på deres flag på. Det var rigtig sjovt og spændende at se børnene i deres tøj. Dagen startede med en samling i hallen, hvor der var en flagparade af eleverne og så havde de ældste elever forberedt at de skulle synge We Are the World. Det var faktisk meget rørende.

Efter det var der normal undervisning indtil 12:35 hvor der var en international markedsplads. Hvert af de repræsenterede lande havde en bod, så man kunne få sushi fra Japan, poffertjes fra Holland og hotdogs fra USA. Det var rigtig spændende og eleverne var glade for at vise hvad der var fra deres land. Da jeg havde smagt på lidt forskelligt tog jeg hjem for at slappe lidt af indenfor. Solen var simpelthen uudholdelig.

Da solen var stilnet lidt af gik jeg ned for at handle lidt frugt og andre ting jeg mangler. Resten af aftenen skal bruges på at slappe af, vaske tøj og nyde at weekenden er startet. Selvom jeg er i Tanzania er praktikken altså hårdt arbejde.

Dag 8

I dag har været lørdag på langs, kan man vist godt sige. Jeg har været oppe ved hestene og lavet en aftale om at jeg skal have en ridelektion i morgen og det glæder jeg mig til. Derudover har jeg faktisk bare slappet af, gjort rent og vasket mere tøj. Det er egentlig underligt, for normalt når jeg rejser, vil jeg gerne opleve noget hele tiden, men det skal jeg ikke her. Jeg arbejder og derfor har jeg også brug for at slappe lidt af i weekenden. Denne uge har været fuld af nye indtryk, mange nye mennesker, et helt andet klima og jeg har haft brug for en slap af dag. Til aftensmaden fik vi spagetti med kødsovs og det var lige hvad jeg håbede på. På vej tilbage fra spisesalen så jeg aberne og denne gang var der mødre der bar på deres helt små babyaber. Det var sjovt at se.

Dag 9

I dag prøvede jeg at sove længe, men det blev ikke rigtig til noget. Når det bliver lyst her, bliver det også varmt og så er det umuligt at sove videre. Denne dag har jeg brugt på at forberede en matematiklektion og det er stadig meget svært at gøre på engelsk, men det bliver bedre og bedre.

Midt på eftermiddagen var jeg oppe for at få rideundervisning og det var ret fedt. Jeg har bevidst valgt at denne weekend skulle være meget afslappet, fordi jeg havde en del praktiske ting at gøre og fordi jeg har været lidt overvældet af nye indtryk fra den første uge

 

.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *