Tiden i Japan er begyndt at gå stærkt og regntiden er forbi. Det betyder at det er rigtig varmt og luftfugtigheden er høj. Det er ikke til at holde ud, når man er udenfor. Der er for varmt for mig.

De første dage i ugen fløj afsted. Jeg var på sprogskolen og lavede ellers ikke særlig meget. Torsdag havde vi hiraganatest og det var jeg lidt stresset over. Testen var dog meget nemmere end jeg troede den ville være. Torsdag havde jeg efter skole en jobsamtale med en skole/børnehave. Lederen virkede til godt at kunne lide mig, men jeg tror ikke jeg får jobbet, fordi jeg kun har 3 måneder til rådighed. Vi er sådan set blevet anbefalet at lyve, men det kunne jeg ikke få mig selv til, fordi det handler om at børnene ikke skal knytte sig til den ene voksne efter den anden. Det har jeg stor forståelse for og accepterer derfor hvis jeg ikke får jobbet.

Fredag var jeg selvfølgelig også på sprogskolen og derudover var jeg til et møde med personerne fra Club Med, som jeg skal arbejde for i Hokkaido. Jeg var der sammen med Yngvild og Gitte, fordi vi alle tre skal arbejde der. Det meste af mødet foregik på japansk, så vi forstod ikke særlig meget, men det var rart at møde de mennesker vi skal arbejde for.

Udsigten fra Club Meds kontor

Om aftenen var der en lille fest i Share Houset og det var som altid rigtig hyggeligt og sjovt.

Lørdag lavede jeg ikke så meget i løbet af dagen, fordi jeg var træt ovenpå fredagens fest. Om aftenen tog jeg til Asakusa hvor der var Fireworks Festival. Der var så mange mennesker at jeg aldrig har oplevet noget lignende og i metroen havde de kontrolleret det ved at bestemme hvor mange der måtte gå i gennem metroen ad gangen. Vi stod altså i kø til metroen.

Natten mellem lørdag og søndag vågnede jeg kl. 03:31 fordi der var jordskælv. Jeg fik et chok og havde ikke forventet at det skulle føles sådan som det gjorde. Det var en følelse som var rigtig ubehagelig og som jeg ikke kan foreklare. Jeg kan mærke at jeg ovenpå dét er blevet ret nervøs for jordskælv. Jeg snakkede med nogle fra huset, der har boet i Japan i mange måneder og de fortalte at det om natten var småt og at de havde oplevet meget værre. Jeg håber at jeg vænner mig til det og ikke bliver bange hver gang, fordi det er en del af livet i Japan.

Søndag var jeg overraskende frisk, selvom jeg havde været vågen en stor del af natten efter jordskælvet. Jeg valgte at tage med Gitte til TeamLab Planets og det var helt fantastisk. Det er en slags udstilling, der leger med sanserne hvor man bliver ført gennem forskellige rum. I nogle af rummene var der fuld af spejle og i andre stod vi i vand til knæene. Det var en god oplevelse, som jeg sent vil glemme! Efter TeamLab gik vi ind i et større shoppingcenter og spiste frokost for derefter at tage hjem. Søndag aften har været hyggelig. Jeg har fået spillet kort, snakket med folk om hvad man gør hvis der kommer et stort jordskælv og slappet af.

Jeg ser frem til næste uge, fordi det er den sidste uge på sprogskolen. Selvom det bliver rart at færdiggøre er det også skræmmende, fordi jeg ikke har noget job og ikke aner hvad jeg kommer til at lave og hvordan jeg kommer til at tjene penge til de næste måneder. Jeg vil nyde den sidste uge på sprogskolen og så ser jeg frem til at høre mere fra jobbet i næste uge.

1 Comment on Dagbog / Japan (uge 3)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *