Der er begyndt at gå hverdag i den og jeg er i denne uge startet på sprogskole.

Dag 5 (mandag)
I dag var der orienteringsdag omkring sprogskolen. Det foregik ikke på selve skolen, men et andet sted. Jeg fulgtes derhen med nogle af de andre fra Share Houset, der også skulle derhen. Vi startede med en test. Jeg sad ved siden at Kristoffer (drengen fra Norge, jeg fulgtes med fra lufthavnen), der klarede testen meget bedre end mig. Jeg synes den var svær og afleverede efter 5 minutter. Testen skulle bruges til at finde ud af hvilken klasse vi skulle placeres i. Hen af dagen fik jeg det dårligt, så jeg lavede ikke rigtig så meget resten af dagen.

Dag 6 (tirsdag)
I dag skulle jeg starte rigtigt på sprogundervisningen. Jeg fulgtes igen med nogle af de andre fra Share Houset. I dag fik vi virkelig oplevet hvad myldretid i Tokyo vil sige. Togene er fuldstændig proppet og vi står som sild i en tønde.
På sprogskolen var vi lidt forvirrede omkring hvilken klasse vi skulle gå i. Vi fandt ud af det til tiden og heldigvis kom jeg i klasse med mine bedste venner fra Share Houset og det var selvom jeg følte at alle var meget bedre end mig. Jeg kan godt mærke at nogle af de andre har øvet sig meget hjemmefra, imens jeg har brugt tid på bachelorskrivning og flytning. Det var nok ret optimistisk af mig at tro at jeg kunne nå det hele. Det er kun 19 dage siden jeg var oppe og forvare min bachelor og endnu færre dage siden at jeg flyttede.
Om eftermiddagen brugte jeg lidt i køkkenet og lidt på værelset. Jeg havde et interview med dem jeg skal arbejde for i Hokkaido og Yngvild skal måske arbejde sammen sted. Så kommer Gitte, Yngvild og jeg altså til at forsætte sammen og det er jeg glad for.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skærmbillede-2019-07-13-kl.-16.58.08-700x525.png
Den vej vi går på til og fra stationen.

Dag 7 (onsdag)
I dag blev metroturen lidt kaotisk. Første metro kunne ingen af os komme ind i. Anden metro kom alle ind i pånær Yngvild og mig. Heldigvis kommer der cirka 3 metroer på 5 minutter, så vi skulle ikke vente længe, men tilsidst var vi bare sådan “Vi SKAL ind i den næste metro. Ligemeget hvad!” Ind kom vi. Der er flere hundrede mennesker i metroen og alligevel er der ingen der taler, snøfter, hoster eller andet. Der er helt stille.
Undervisningen gik fint. Jeg var ikke i så godt humør i dag. Jeg kan mærke at jeg føler mig dårlig til japansk. Meget dårligere end jeg ville ønske jeg var. Det er nok en af mine største udfordringer indtil videre. Generelt er hele sprogforvirringen total. Jeg er ikke så god til japansk, norsk som jeg kan tale med Yngvild og Kristoffer eller engelsk som jeg kan tale med alle andre i Share Houset. Jeg håber det bliver nemmere, når jeg har vænnet mig til alle de sprog der skiftes imellem hele tiden.

Dag 8 (torsdag)
I dag var en god dag. Undervisningen var nemmere og jeg kunne rent faktisk følge med. I undervisningen sidder jeg altid ved siden af Gitte og nogengange føler jeg mig tilbage i folkeskolen, fordi vi griner så meget i pauserne. Efter skoledagen tog Gitte og jeg direkte til Ito Yokado (storcenteret, der ligger hvor vi bor). Vi kiggede lidt i butikker og så brugte vi lang tid i den arkade, der er. Jeg har aldrig set noget lignende. Man kan vinde alt fra bamser til håndklæder og kopnudler.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skærmbillede-2019-07-13-kl.-16.57.53-700x523.png
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skærmbillede-2019-07-13-kl.-16.58.27-700x524.png

Dag 9 (fredag)
Fredag var uden tvivl den bedste dag på hele ugen. Undervisningen gik godt og vi fik af vide at vi har fri på mandag, fordi det er en national helligdag. Jeg er fan er forlængede weekender, fordi de også betyder forkortede skoleuger. Efter skole gik jeg på Subway med pigerne og spiste frokost inden vi havde origamiworkshop. Det gik fint og vi fik grint meget af at ingen af os var særligt gode til det. Om aftenen var der en lille fest i Share Houset og det gik så godt. Jeg fik snakket meget mere med mine venner og jeg fik også snakket med folk, jeg ikke kendte. Der er ikke så meget mere at sige om den fest, andet end at det var helt fantastisk og at jeg kun er blevet endnu mere vild med at bo her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skærmbillede-2019-07-13-kl.-16.57.32-700x523.png
Resultatet af vores origamiworkshop. Min er den røde ude til højre.
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skærmbillede-2019-07-13-kl.-16.57.14-700x521.png
Om aftenen gik vi op på tagterassen og sådan her ser udsigten ud.

Dag 10 (lørdag)
Jeg sov kun 3 timer i nat! Jeg faldt i søvn 03:30 og vågnede 06:30 og kunne ikke sove videre. Alle andre sov, så det var lidt kedeligt. Jeg var lidt tømmermændsramt, så jeg satte mig bare i køkkenet og ventede på at folk skulle vågne. Ellers blev dagen brugt på praktiske ting som f.eks. tøjvask. I Japan bruger de ikke varmt vand til at vaske tøj med og det er lidt underligt, når vi i Danmark går meget op i at sengetøj og håndklæder skal vaskes ved en høj temperatur. Det sker ikke her og maskinen har heller ikke andre funktioner end ‘tænd’. En vask tager kun 31 minutter. Ellers har jeg bare brugt dagen på at slappe af og det er tydeligt at mange andre i huset gør det samme, for der er flere jeg slet ikke har set.

Dag 11 (søndag)
I dag er der heller ikke sket de helt vilde ting. Jeg brugte formiddagen på at hygge mig med nogle fra Share Houset og ellers har jeg været i arkaden med Gitte igen. Jeg har også været rundt på værelserne og tage skrald, fordi jeg har trash duty i denne uge. Nogle værelser er godt nok dårlige til at sortere deres skrald og der er et problem, fordi skraldemændende simpelthen ikke tager skraldet, hvis det ikke er sorteret ordenligt (Det kunne vi lære noget af i Danmark).

Det har været rart med en uge, hvor jeg har kunne tage det lidt roligt og have fokus på det sociale. I begyndelsen af mit ophold er det sociale klart det vigtigste for mig og så kan jeg opleve ting senere. Jeg har allerede enkelte planer for næste uge, så det bliver også rart at komme ud og se nogle ting. Fremover vil jeg ikke blogge for hver dag, for det er lidt kedeligt, når jeg bare går på sprogskolen. Jeg vil derimod blogge for hver uge. Selvom i morgen er dag 12 og jeg næsten har været her i to uger, så vil jeg kalde det for ‘Uge 2’, fordi det er min anden hele uge.

1 Comment on Dagbog / Japan (Dag 5-11)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *