Dag 1

Den første dag har været hård. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet. Jeg var næsten 24 timer undervejs, havde 2 mellemlandinger og den sidste landing var så hård at flere børn kastede op. Jeg fik mit visum og blev hentet i lufthavnen af en af skolens chauffører. På skolen mødte jeg en lærer der tog imod mig. Hun viste mig mit hus og lod mig være alene nogle timer. De timer var forfærdelige og jeg ville helst bare gerne hjem. Hun hentede mig så til aftensmad, hvor vi kørte hen til en god restaurant og snakkede i to timer. Efter det var jeg glad og lettet. Her i Tanzania bliver det allerede mørkt klokken 6 og det betyder åbenbart insekter i mit hus. På de 10 minutter det har taget mig at børste tænder og gøre mig klar til at gå i seng har jeg set en kakerlak, en lizard og et ukendt tanzaniansk dyr. Heldigvis har min seng myggenet. Jeg skal til at sove nu og vi har strømafbrydelse, så jeg ligger helt alene i mørke, langt væk hjemmefra og med fremmede lyde. Jeg har fået af vide at jeg ikke skal være bange, hvis jeg hører babyer der græder,for så er det bare abebabyer i træerne. Jeg får noget på opleveren, men det her er godt nok ude af min comfort zone. På trods af det er mit hus rigtig fint. Jeg har to værelser (det ene ertil når/hvis der kommer en til), en stor seng med myggenet, badekar, hængelås pådøren og en vagt der holder øje hele natten. I morgenbliver forhåbenligt en bedre dag!

 

Dag 2

Denne dag har været meget bedre! Den startede lidt akavet ud med at jeg kom for sent til min aftale, fordi min iPad stadig var på dansk tid, så min alarm ringede en time for sent. Læreren jeg skulle mødes med, havde heldigvis forståelse for dette. Hun viste mig rundt på skolen, hvor er der swimming pool, heste, tennisbaner og endda et lille lægehus med en sygeplejerske, der blandt andet kan tjekke for malaria. Jeg tager forbyggende malariapiller og bader nærmest i myggespray så der burde ikke ske mig noget på den front. Pillerne giver mig crazy dreams og min lærer siger at det er helt normalt. Bagefter kørte vi ud for at handle, så jeg kunne lagre op på slik, pasta, frugt og chokopops. Da vi kom tilbage på skolen svømmede jeg et par baner i skolens pool. Det er dejligt at de har en pool, både så jeg kan få bevæget min krop når nu jeg ikke får cyklet, men også for at blive kølet ned! Det sidste af dagen har jeg brugt på at slappe af med lidt film og så erjeg startet på at studere lidt til min praktikopgave

Dag 3

I dag startede praktikken sådan rigtigt. Jeg mødte min klasse, der er en meget lille klasse på kun 13 elever.

Jeg er i en klasse, der aldersmæssigtsvarer til en dansk 5. klasse. Det var sjovt at se hvordan læreren udfører klasseledelse og hvordan deres skema er tilrettelagt. Det er meget anerledes end i Danmark.Eleverne er i skole fra07:30 – 13:05 og har kun én pause på 20 minutter. De spiser altså først frokost, når de får fri. Jeg brugte også noget af dagen på at ordne praktiske ting med internettet og køb af madbilletter. Efter undervisningen gik jeg til frokost, hvor jeg var lidt skuffet over maden, men jeg blev mæt og det er det vigtigste. De sidste af dagen har jeg brugt på at slappe af, snakke med dem derhjemme og tage et karbad. Der har været meget regn hele dagen, så jeg har ikke haft lyst til at lave noget udenfor.

  

Dag 4

I dag var jeg til undervisning hvor eleverne blandt andet havde fransk og P.E (deres svar på idræt). Eleverne havde også engelsk, hvor de skulle skrive en lille bog og jeg er meget imponeret over elevernes håndskrift. Flere af dem skriver pænere end mig. I dag blev jeg sat til at undervise en elev i matematik på engelsk. Det var virkelig en faglig udfordring, fordi jeg både er dårlig til engelsk og matematik. Efter undervisningen gik jeg til frokost der i dag var meget bedre! Efter frokost skulle jeg deltage i Art Lover Primary Club. Det var ikke det mest spændende, men næste uge er temaet Tanzaniansk kunst, så det ser jeg frem til. Efter Art Lover tog jeg en tur til det lokale supermarked. Jeg havde lidt svært ved at finde det, men det var sjovt selv at gå lidt rundt uden for skolen.

Jeg så en del aber og der var en der blev kørt halvt ned, men den rejste sig hurtigt op og løb videre. Aberne larmer rigtig meget om natten, så det var sjovt endelig at se dem. På vej hjem fra supermarkedet tog jeg forbi den lokale Fruit Shop. Det er de sødeste afrikanske kvinder der ejer den og de kunne huske mig, selvom jeg kun har været der én gang før. Resten af aftenen skal jeg slappe af og så skal jeg tidligt i seng. Jeg vågner mange gange i løbet af natten, så jeg er i søvnunderskud og det vil jeg gerne have rettet op på. Vejret i dag har været helt tilpas. Ikke for varmt og ikke for koldt (eller regn).

1 Comment on Dagbog / Ankomst til Tanzania (dag 1-4)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *