Dag 20

I dag har været en god dag. Jeg havde en lille gruppe i matematik og det gik godt. Derudover havde eleverne blandt andet svømning. Til frokost var der hotdogs med vildt gode kartoffelskiver, ananas og mango. Jeg er vild med frugten hernede.

Da jeg fik fri, ville jeg ind til byen og der er jeg blevet anbefalet at bruge en af seks forskellige taxaer. Jeg ringede til dem, men de gik allesammen på noget telefonsvare på swahili. Jeg ved ikke om det betød at numrene ikke længere var i brug, om de var optaget eller hvad. Jeg har brug for snart at komme ind til byen, for jeg har kun pasta og næsten ingen kontanter.

Det gjorde aftenen besværlig og fordi jeg igen skal spise pasta med ketchup til aftensmad er jeg i lidt dårligt humør. Aftensmaden i kantinen er kokosris og kokosbønner. Jeg kan lide alt udover kokos, som jeg ikke kan fordrage. I morgen til frokost er der også kokosmad, så jeg har det ikke så fedt med at vide hvornår jeg næste gang kan få andet mad end pasta. Det føles lidt håbløst, men i morgen er det weekend og der håber jeg, at jeg kan finde på noget sjovt at lave.

Dag 21

I dag har været en rigtig god dag. Vejret har været dejligt, uden at være for varmt og arbejdsdagen gik hurtigt. Jeg afsluttede arbejdsdagen med et vejledningsmøde med min lærer og det gik rigtig godt. Hun sagde at jeg var rigtig god til det jeg gjorde og at jeg var for hård ved mig selv. Hun sagde at jeg er god til at undervise og at jeg er specielt god til at skabe relationer til eleverne. Relationerne er det vigtigste for mig, så det er jeg glad for.

Da jeg fik fri, fik jeg fat i en safe-taxi og kørte ind til byen. Jeg fik handlet lidt ind og hævet nogle kontanter. Det var en fin tur, men på vej hjem så vi en cyklist der blev kørt ned. Der skete vist ikke rigtig så meget med ham, men det var stadig ubehageligt at se. Jeg blev kørt helt ned til mit hus og altså ikke bare ind på skolen. På vejen til huset kørte vi forbi nogle af eleverne fra min klasse og de blev vildt glade for at se mig. Det er sådan nogle oplevelser, der husker mig på hvorfor jeg tager læreruddannelsen. Det er så givende.

Senere på aftenen gik jeg op til pizzariaet, for at købe noget aftensmad og det tog dem 40 minutter at lave det. Det var en del længere, end jeg havde forventet, så jeg endte med at gå hjem i mørke. Jeg har fået fortalt at jeg ikke skal gå alene rundt, når det er mørkt, så jeg var lidt nervøs. Det gik selvfølgelig fint.

I dag er også dagen, hvor jeg har været i Tanzania i 3 uger og dermed er halvvejs. Det er med blandende følelser. Jeg kan gode lide at være her, men jeg savner også mit hjem og i specielt Mads.

Dag 22

I dag har været en afslappende dag. Jeg prøvede at sove længe, men vågnede kl. 07:30. Det er umuligt at sove længe, når solen begynder at stå op. Jeg er blevet lidt af et A-menneske hernede. Jeg har ikke lavet så meget i dag, andet end praktiske ting og eksamenslæsning. Det har været rart at have en dag til at slappe af. Det har jeg manglet.

Dag 23

I dag vågnede jeg af mig selv kl. 06:30, selvom jeg kunne sove til kl. 08.00. Jeg blev hentet på skolen kl. 09:15 og blev kørt til Kilimanjaro Coffee Lodge. Det var en helt fantastisk oplevelse og jeg lærte meget om kaffe. Både om det økonomiske aspekt, fairtrade og så fik jeg lov til at brygge en kop kaffe helt fra bønne til kop. Det var sjovt at se hvad de brune bønner, vi køber i Danmark, har været igennem før vi kan købe dem.

Jeg troede det ville være en meget turistet tour, hvor jeg ville være en stor gruppe, men det var kun mig og min egen private guide. Han var rigtig flink. I starten var det hele lidt skræmmende, fordi jeg var alene om det hele og ikke rigtig vidste hvad der ville ske, men det hele gik rigtig fint og det var en helt fantastisk og lærerig oplevelse. Jeg er i hvert fald blevet klogere.

På vej til kaffeplantagen gik vi igennem en meget lille og primitiv by, hvor min guide fortalte mig om hvordan bylivet var og på hvilke måder det var et hårdt liv. Det gav stof til eftertanke.

Touren blev afsluttet med en god frokost, der bestod af lidt blandet mad. Jeg fik banansuppe til at starte med og jeg troede ikke at jeg ville kunne lide det, men det smagte faktisk rigtig godt. Senere fik jeg nogle varmede bananer, der også smagte rigtig godt. De er gode til det med bananer i mad og det er noget, jeg gerne vil prøve at lave, når jeg kommer hjem. Til sidst fik jeg nogle kaffebønner med hjem, jeg kan plante, så jeg kan lave en minikaffeplante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *