dag 16

I dag har været meget bedre, mine mavesmerter er stadig meget kraftige, men de kommer ikke så tit, som de gjorde i går. Det har blandt andet givet mulighed for at jeg har kunne gå en lille tur ned til supermarkedet, for at handle lidt. Jeg fandt ud af at supermarkedet åbenbart er nabo til et pizzaria. Jeg forstår ikke hvordan, jeg ikke har kunne opdage det noget før. De laver ganske vist ikke jordens bedste pizza, men det er pizza, det er billigt og de bringer ud. Derudover fik jeg købt lidt pålæg (smør og hindbærmarmelade med honning). Det er rart at have fået fyldt lidt op, for jeg har godt nok været træt af pasta med ketchup. Aftenen har jeg brugt på at tale lidt i telefon med Mads, vaske tøj og slappe af. Jeg er helt drænet for energi.

Dag 17

I dag har jeg fået det bedre. Der er stadig lidt knas med maven, men ikke nok til at jeg ikke kunne arbejde. Jeg ville spise mit brød med smør i morges, men det smagte ikke som jeg havde forventet. Det var alt, alt for sødt og jeg mistænker at både brødet og smøren er fuld af sukker.

Arbejdsdagen startede med at eleverne fik et lille minikursus i hvordan man slår et telt op, fordi det skal de selv gøre, når vi skal på camp i morgen. Jeg håber de har lyttet, så vi ikke skal rundt og hjælpe hver enkelt gruppe. Resten af dagen havde de matematik, swahili, UOI og IT. Det har været en meget rolig dag og jeg har ikke haft nogle lektioner at stå for. Min lærer vidste at jeg havde været syg og at jeg måske ikke ville kunne komme mandag, derfor satte hun kun mig på til at gå rundt og hjælpe. Det var rart for jeg er drænet fuldstændigt for energi. Min lærer siger at det er normalt er pillerne der gør en træt, så det er meget normalt. Aftenen skal bruges på at pakke til campen og så gøre lidt rent, for det har jeg ikke fået gjort, imens jeg var syg. Selvom jeg stadig ikke er helt på toppen er det rart at være nogenlunde rask igen og nu nyder jeg at være her.

Aftenen gik ikke helt som forventet, fordi jeg løb tør for strøm. Her køber man strøm som taletidskort og jeg var løbet tør. Jeg følte at alt var håbløst, fordi jeg ikke havde kontanter og de ikke tager kort i det nærliggende supermarked. Uden strøm kan jeg ikke få varmt vand, opladet mine ting eller koge vand. Heldigvis kom min lærer mig til undsætning. Hun ville gerne lægge ud, så jeg kunne få min strøm. Det var rart. Midt i min lykke over at have fået strøm kommer der 10 minutter senere strømafbrydelse. Strømafbrydelser er blevet en normal ting for mig nu, men når jeg ikke har fået opladt mine devices er det lidt besværligt.

Dag 18

I dag har været en virkelig god camp, for jeg har været på camp med P5 og P6. Vi skulle køre i 2,5 time for at komme hen til Simba Farm, hvor vi skulle være. I starten synes jeg at det var alt for lang, for at være der i et døgn, men køreturen var rigtig god. På vejen så vi selvfølgelig en masse flot landskab og derudover en masse flotte fugle og et par aber (en anden art end dem der bor bagved mit hus). Da vi ankom skulle vi sætte vores telte op og det gik godt. Som dagens aktivitet blev vi vist rundt på farmen, hvor de dyrkede et hav af forskellige ting. Blandt andet Avokadoer, bananer og figner. Det var sjovt at se et avokadotræ i virkeligheden. Aftenen gik på at organisere maden, rydde op og så afsluttede vi med et bål. På grund af mængden af elever var der rigtig mange ting der skulle organiseres og ting tog lang tid. Det var en god oplevelse for mig, at lære hvordan man er på tur med to klasser samtidig. Jeg var meget træt, så jeg gik tidligt i seng.

Dag 19

Dagen startede med at slå telte ned. Det fandt jeg ud af, at jeg ikke er den bedste til i verden, selvom jeg fik af vide at jeg lignede en rutineret camper, fordi jeg var meget organiseret. Morgenmaden blev spist løbende og da det var ryddet op skulle der smøres madpakker. Da alt var pakket og klar tog vi på en kort River Walk, hvor vi blandt andet kunne se, hvor farmen fik deres vand fra. Det var i noget utroligt flot natur og så var selve gåturen perfekt. Hverken for hård, for nem, for lang eller for kort. River Walken tog lidt længere tid end planlagt, så vi skulle skynde os ind i bussen, for at nå hjem til tiden. Vi kom lidt for sent tilbage til ISM, men bilen hvor vores bagage var i kom endnu mere for sent, så vi stod i 3 kvarter i solen og ventede på bilen skulle ankomme. Jeg kunne heldigvis tage hjem lige da jeg fik min rygsæk, selvom klokken ikke helt var 15.00. Campen var en rigtig god oplevelse både fagligt men også på grund af alt den natur jeg fik set. Jeg er vild med Tanzania.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *