På din rejse til Japan skal du lægge vejen forbi Kyoto. Byen byder på en masse traditionelt håndværk, god mad, stemningsfulde gader, spændende historie og et utal af templer. Det er en af de byer i Japan med de mest spændende seværdigheder, og her kommer jeg med de 9 vigtigste steder.

Kyoto betyder ‘hovedstad’ og frem til 1868 var byen netop Japans hovedstad. I dag er hovedstaden Tokyo og Tokyo betyder ‘Den østlige hovedstad’.

Tip til Shinkansen
I Japan kan den billigste transportform være bus. Hvis du ønsker at opleve Shinkansen, så kan jeg anbefale at tage hurtigtoget mellem Osaka og Kyoto. Det er en kort strækning, så det er til at betale.

Fushimi Inari-Taisha

Noget af det første man støder på, når man Googler “Ting at se i Japan” er de røde porte. De røde porte er torii gates, der er traditionelle japanske porte. De mange torii gates, der dækker over en vandrerute, er alle doneret af forskellige folk. På hver port står der navnet på den, der har doneret porten og størrelsen på porten viser prisen. Jo større end port, jo mere har man doneret.

Tip: Kom tidligt om morgenen, for at undgå de fleste turister.
Pris: Gratis

Læs også: Rejsebudget for Japan

Kinkakuji (Golden Pavilion)

Dette sted er et af de smukkeste menneskeskabte steder, jeg nogensinde har set. Det er simpelthen fantastisk! Golden Pavilion ligger i en fin have, som man kan gå en lille tur i, når man skal se den.

Pris: 400 YEN (Cirka 24DKK)

Gåtur i Gionkvarteret

Gion er Kyotos mest populære og kendte geisha kvarter og her får du mulighed for at opleve noget af det meget traditionelle Japan. I kvarteret er der mulighed for at leje en kimono eller en yukata for en dag og det pynter i gadebilledet. Kvarteret er fuld af små spændende butikker og spisesteder. Der ligger blandt andet en Starbucks, hvor man sidder på gulvet på tatami måtter. Hele indretningen er traditionel japansk, men menukortet er som på enhver anden Starbucks.

Pris: Gratis
Tip: Besøg kvarteret om aftenen, for en hyggelig stemning.

Bambusskoven

Bambusskoven i Kyoto

Arashiyama er et kvarter i udkanten af Kyoto, hvor du blandt andet finder Bambusskoven. Bambusskoven er besøgt af mange turister og det er med god grund. Skoven er rigtig fin og et perfekt sted til en gåtur.

Pris: Gratis
Tip: Kom tidligt om morgenen, for at undgå de fleste turister.

Arashiyama Monkey Park

Abeparken i Arashiyama

I gåafstand fra Bambusskoven, finder du abeparken, hvor du har mulighed for at se og fodre end masse aber. Abeparken ligger højt oppe, så udover besøget hos aberne, får du også en fantastisk udsigt udover Kyoto.

Pris: 550 YEN (cirka 33DKK)
Tip: Tag godt fodtøj på, for der er en lille gåtur derop. Derudover er det vigtigt, at følge reglerne omkring hvordan man omgåes aberne. Det står på skilte overalt, så du er ikke i tvivl.

Nishiki Market

Nishikimarkedet

På Nishiki Market finder du alt i friske råvarer og lokale specialiteter. Det er et spændende marked at gå rundt i og i gaderne omkring markedet, finder du også spændende shopping. I Kyoto vil jeg specielt anbefale dig at smage Nama Yatsuhashi, der minder lidt om en ubagt pandekage med fyld i. De smager bedre end de lyder og er specielle for Kyoto.

Pris: Gratis

Imperial Palace Kyoto

Imperial Palace i Kyoto var hjem for den japanske kejserfamilie indtil 1868, hvor hovedstaden blev skiftet fra at være Kyoto til at være Tokyo. Paladset ligger i en rigtig fin have, som jeg vil anbefale at gå en tur i.

Pris: Da jeg besøgte stedet kostede var der en entrépris, men på nettet kan jeg kun finde at det nu skulle være gratis.

Kyoto Botaniske Have

I 1924 blev den botaniske have i Kyoto grundlagt og det gør det til den ældste offentlige botanske have i Japan. Med sine 240.000 kvadratmeter og over 10.000 forskellige typer planter er haven et fantastisk sted, hvor jeg oplevede at der var meget få turister.

Pris: 200 YEN (cirka 12DKK)

Kyoto Tower

Udsigten fra Kyoto Tower

Kyoto Tower er med sine 131 meter det højeste bygningsværk i byen. Observationsdækket er 100 meter højt. Tårnet stod færdigt i 1964 og giver en 360 graders udsigt over Kyoto. På gode dage kan man endda se helt til Osaka.

Pris: 800YEN (Cirka 48DKK)

Læs også:

Hvad er din bedste oplevelse i Japan?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *