Gåtur over Akmens broen

Hvis du vil opleve den flotte udsigt udover Riga skyline, så skal du tage en gåtur over Akmens Broen, der ligger centralt placeret i byen. Gåturen over broen kan godt tage omkring 10 minutter, men det er det værd. Udsigten for enden og på vej over broen er meget smuk. Der er selvfølgelig også mulighed for at tage bussen, men jeg vil anbefale at man går.

Riga Central Market

Du må endelig ikke tage til Riga, uden at opleve Central Market. Det 72.300 kvm store marked rummer mere end 3000 boder, hvor du kan købe alt fra konditorkager, fisk, ost, souvenirs til hjemmelavede vanter. Markedet består af 5 haller, der er bygget af genbrugte tyske Zeppeliner-hangarer og de er ikke til at undgå at se, når man befinder sig i byen. Selvom markedet tiltrækker mange turister, er man ikke i tvivl om at det er der, de lokale også køber deres madvarer. Derfor giver det også et godt indblik i kulturen.

Læs også: 8 grunde til at besøge Riga

Fødselskatedralen

Lige ved busstoppestedet Esplanade, finder du den meget smukke Fødselskatedral. Katedralen er den største ortodokse kirke i de baltiske lande. Der er mulighed for at komme gratis ind i katedralen, men hvis der skulle være lukket er den stadig værd at se, for den har en strålende flot facade, der i sig selv er en attraktion.

Bastionsbjerget

Bastionsbjerget er en park, der ligger i udkanten af Den Gamle Bydel i Riga. Det er en flot og rummelig park, der indeholder alt hvad man kan forvente sig af en park. Der er en kanal, en bro med hængelåse, skulpturer, mulighed for en lille bådtur, flotte blomster og meget mere. Parken er det perfekte sted, hvis man har brug for at hvile benene.

Peterskirken

Peterskirken er nok den mest kendte attraktion i Riga og den de fleste turister ser. Det er en kirke beliggende centralt i Den Gamle Bydel. Kirken er bygget i 1408 og har et tårn, der måler 122 meter. Da jeg besøgte Riga var der desværre ikke mulighed for at komme ind i kirken. Det skulle efter sigende være der, man finder den bedste udsige over byen, så jeg ville klart have været oppe i tårnet, hvis jeg havde muligheden.

Smag på den traditionelle mad

Selvom du har lyst til at vælge pizza, pasta og hvad du ellers kender, vil jeg anbefale dig at smage på den traditionelle mad. Der ligger forskellige spisesteder, der næsten kun serverer traditionel mad, så gå efter dem. De gør sig meget i kartofler og jeg smagte kartuprlu panikalder (kartoffelpandekager) og cepelini (kartoffeldumplings). Begge ting smagte rigtig godt.

Sortehovedernes Hus

Sortehovedernes hus er beliggende i den gamle bydel og blev opført i den første tredjedel af det 14. århundrede. De nuværende bygninger er en tro kopi, der er opstillet fra 1995 til 1999, fordi bygningerne blev bombet i 1941 og nedrevet i 1948. Hvis du er interesseret i bygningernes historie, så skal du også besøge det tilhørende museum, der ligger inde i bygningerne. Min opfattelse er at museet er meget overset og det er ærgerligt. Entréen er billig (der er studierabat) og man kommer tæt på historien. Jeg vil klart anbefale en tur på museet.

Frihedsmonumentet

Frihedsmonumentet ligger ved siden af Bastionsbjerget og er et mindesmærke til ære for dræbte under den lettiske krig for uafhængighed i 1918-1920. Monumentet er derfor et symbol på Letlands uafhængighed og frihed.

Hvilken oplevelse i Riga er din favorit? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *