Det skotske køkken byder på en lang række af lækre madretter, snack og desserter, som man skal smage, når man besøger Edinburgh. Flere af retterne er populære i hele Storbritannien, men bestemt et must, når man besøger Skotland.

Tip: Hvis du gerne vil smage mange forskellige retter, men ikke har meget tid i byen, så kan du med fordel bestille flere af retterne som forret i stedet for én hovedret.

Haggis

Ingen tur til Skotland uden at smage på Haggis! Haggis er Skotlands nationalret og og er en fars bestående af fåreindmad. Dog findes der et utal af varianter og det kan blandt andet fåes vegetarisk. Hvis man skal prøve den mest populære ret med haggis, så skal man bestille haggis, neeps and tatties (haggis, kålrabimos og kartoffelmos).

Fish and chips

Fish and chips er en klassiker i Storbritannien. Retten er særligt populær i England, men skal alligevel smages på en tur til Skotland! Edinburgh er fyldt med spisesteder, der serverer fish and chips, men hvis jeg skal anbefale et sted, så skal det være Bertie’s Proper Fish and Chips, der ligger på Victoria Street.

Cullen Skink

Cullen Skink er en af de skotske retter, som jeg synes smager allerbedst! Det er en tyk og cremet suppe med oprindelse i den skotske by Cullen. Suppen er lavet af røget kuller, kartofler og løg. Selvom det er en fiskesuppe, er fiskesmagen ikke meget gennemtrængende og man vil muligvis godt kunne lide den, selvom man normalt ikke er til fisk.

Steak Pie

Steak pie er en populær ret i skotland, som er en oksekødssovs serveret i en wienerbrødsskal. Der fåes mange varianter af kødtærte i Skotland som fx Steak and ale pie.

Friturestegt Mars Bar

Friturestegt Mars Bar (også kaldet deep-fried Mars Bar eller Battered Mars Bar) er en populær dessert med skotsk oprindelse. Den kan fåes på de fleste af de steder, der også serverer fish and chips og hvis du kun kan smage én ting i Edinburgh, så skal det selvfølgelig være denne snack!

Sticky Toffee Pudding

Når vi snakker om desserter, kan vi ikke komme udenom sticky toffee pudding, der er en populær britisk dessert. Det er et stykke svampet kage lavet af hakkede dadler toppet med karamelsovs. På trods af at kagen er lavet af hakkede dadler, som kan få det til at lyde sundt, så tag ikke fejl af at det smager meget sødt og ligger tungt i maven.

Afternoon Tea

Afternoon Tea stammer fra 1840’erne, hvor den rige samfundsklasse i Storbritannien spiste det som et let måltid sent eftermiddag i takt med at middagen blev spist senere på aftenen. I dag er det en kop te (eller kakao) serveret med små sandwicher, scones, små kager og desserter.

Hvad vil du helst smage i Skotland?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *