Sommeren er over os og der er intet mere hyggeligt, end at tilbringe de lyse sommeraftener på en af de mange havne i Danmark. I Danmark er vi heldige at have intet mindre end 8.745 km kystlinje og selvfølgelig også en masse havne, som vi alle kan nyde godt af.

Dette indlæg udgives i samarbejde med andre bloggere fra Bloggers By Heart i forbindelse med årets sommerserie. Årets sommerserie har til formål at inspirere jer til at få en god sommer.

Vores havne i Danmark er fantastiske! De giver os mulighed for at sejle landet rundt, men de giver også anledning til mange hyggelige stunder hvis man kommer med bil, tog, cykel eller på gåben. De danske havne giver en helt særlig stemning med en is i hånden, vind i håret og duften af grillmad, som man ikke finder noget andet sted i verden. Jeg vil her anbefale syv hyggelige havne, som jeg har været glad for at besøge.

Helsingør Nordhavn

Helsingør Havn er anbefalelsesværdig, fordi der er masser af oplevelser lige ved havnen. Der er blandt andet mulighed for at opleve Kronborg og Museet for Søfart. Museet for Søfart er rigtig spændende, hvis man er interesseret i sejlads.
Derudover er der også at finde god stemning i Værftets Madmarked, hvor der kan købes en masse forskellig street food.

Havnen ligger tæt på byen, så det er nemt at gå en tur og udforske resten af Helsingør.

Helsingør har to havne og min anbefaling der udgangspunkt i Nordhavnen. Læs mere her: Helsingør Havne

Gilleleje Havn

Gilleleje Havn er en rigtig fiskerihavn og det kan tydeligt mærkes. På havnen er der masser af muligheder for at spise på forskellige fisk- og skaldyrsrestauranter og der er god mulighed for at gå en tur og se på en masse forskellige både og fiskekuttere.

Gilleleje By ligger lige rundt om hjørnet, så man kan nemt besøge byen fra havnen og omvendt.

Læs mere her: Gilleleje Havn

Tunø Havn

Tunø Havn er helt fantastisk hyggelig. Fra havnen er det nemt at udforske den lille ø, hvor man på en enkelt dag sagtens kan nå at opleve det hele. På denne havn vil man med det samme få oplevelsen af at være på ferie, fordi der er helt roligt. Man bliver ikke forstyrret af larm fra biler og man kan virkelig nyde roen. Ved havnen er der desuden gode muligheder for at bade.

Når man går rundt på øen, får man hurtigt indblik i livet på øen og øens historie. Det er spændende at opleve en ø med så få indbyggere, der kan tiltrække massevis af sejlende turister.

Læs mere her: Tunø Havn

Søby Havn (Ærø)

I Søby Havn på Ærø er det som at komme lidt tilbage i tiden. Her skal man f.eks. ikke købe sin bådebillet i en automat, men vente på at havnefogden kommer forbi. På havnen er der forskellige aktiviteter, men hvis man vil udforske resten af Ærø er det også en mulighed. Busserne på Ærø er gratis og de kører mellem Søby, Marstal og Ærøskøbing, så det er nemt at opleve de andre byer på øen.

Hvis du skal besøge Ærø, kan du på Helles-Univers.dk finde en guide Ærø: Guide til Ærø

Læs mere her: Søby Havn

Svenborg Havn

I Svenborg Havn er der mulighed for en række forskellige oplevelser. Man kan enten gå en tur på havnen, for at se på alle de store både eller tage en tur på Danmarks Museum for Lystsejlads.
Hvis man vil udforske Svenborg By er der også god mulighed for det, da havnen er meget bynær. Byen bærer tydeligt præg af at være en havneby.

Hvis du kommer sejlende til Svenborg Havn, vil du have mulighed for at se delfinen Delle, der holder til nær havnen og ikke er bange for at omgåes mennesker.

Læs mere her: Svendborg Havn

Karrebæksminde Havn

Karrebæksminde Havn er en af mine favoritter. Byen er så hyggelig og der er ingen tvivl om at det er en havneby. Du finder en masse røgerier og så finder du også Danmarks bedste badestrand (ifølge mig).
Hvis man vil have en is, så skal man tage til Enø Bageri, der har den bedste is og den bedste service.
Karrebæksminde By har alt hvad en ferieby skal have og det er en oplagt by at nyde sommeren i.

Læs mere her: Karrebæksminde Yderhavn

Rødvig Havn

I Rødvig Havn finder man både lystbåde og fiskekuttere. Det giver anledning til en hyggelig gåtur, for at se på de forskellige både. Havnen byder derudover på en række forskellige spisesteder. Havnen er fuld af god stemning.

Fra havnen kan man nemt besøge Stevns Klint, der giver havnen en fantastisk udsigt. Stevns Klint er en del af Unescos Verdensarv, fordi det er det bedste sted i verden at opleve sporene fra den asteroide, der ramte jorden for 66 millioner år siden. Asteroiden udslettede mere end halvdelen af alt liv på jorden. Det er klart et besøg værd.

Læs mere her: Rødvig Havn

Hvilken dansk havn er din favorit?

Interesseret i Bloggers By Heart?

Er du interreseret i at vide mere om Bloggers By Heart, der er et fællesskab for selvstændige bloggere, så kan du finde mere info og en masse inspiration på deres Instagram: BloggersByHeart Instagram

Videre læsning

Hvis du vil læse mere om ferie i Danmark, så kan jeg anbefale:

Helles-Univers.dk

5fodspor.com

CurlyCamper.dk

2 Comments on 7 hyggelige havne i Danmark

 1. Sikke nogle gode forslag. Der er bare så hyggeligt i Danmarks havne om sommeren. Mange tak for anbefalingen 🙂

  Rigtig god sommer.

  Kh Helle

  • De danske havne kan netop noget, som man ikke finder i udlandet.
   Jeg håber at I får en god sommer, med mulighed for at udforske flere forskellige havne 🙂

   Kh Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *