Japan byder på uendeligt mange forskellige oplevelser og nogle af mine favoritter er dem, hvor jeg kommer tæt på dyr. På min rundrejse rundt i landet fik jeg set både hjorte, aber og kaniner, som I kan læse mere om her.

Hjorte i Nara

I Nara lever der over 1000 vilde hjorte (sika deer), der næsten alle er meget glade for mennesker. De fleste er at finde ved Nara Park, men de kan også findes andre steder i byen. Hjortene er meget glade for mennesker og vil gerne fodres. Du skal (og må) ikke tage mad med selv, men købe de kiks, der bliver solgt i parken (du kan ikke undgå at se dem). Når du giver dem mad, så se om du kan få dem til at bukke!

Denne oplevelse er ganske gratis og tager cirka en halv dag. Hvis du ikke har lang tid i Japan, så vil jeg anbefale dig at tage til Nara mens du bor i enten Kyoto eller Osaka. Nara ligger tæt på begge byer. Hvis du har mere tid, så kan du også tage nogle overnatninger i byen, for at se hvad den ellers har at byde på. Hvis du er interesseret i at læse mere om Nara og hjortene, så kan du gøre det her: https://www.japan-guide.com/e/e4103.html

Praktiske oplysninger:
Hvor: Nara (tæt på både Kyoto og Osaka)
Hvilke dyr: Sika Deer (hjorte)
Hvordan kan man omgås dyrene: Man kan give dem mad (købte kiks), røre dem og få dem til at bukke.
Pris: Gratis

Aber i Kyoto

I Kyoto finder du Arashiyama Monkey Park, hvor der lever vilde aber. Aberne er ikke lige så glade for mennesker, som hjortene i Nara er og du vil derfor ikke få mulighed for at røre ved dem. Desuden er der regler for at hvordan man må omgås aberne, som f.eks. at man ikke må se dem direkte i øjnene. Disse regler vil du blive informeret om af de ansatte i parken og så er der også tydelig skiltning.

Parken ligger højt og der er en mindre udfordrende gåtur deroptil. På toppen bliver du mødt af en masse aber, samt en fantastisk udsigt udover Kyoto. Udsigten alene er det hele værd. Det koster 550 YEN (ca. 33 DKK) at komme ind i parken, men for pengene får man både set aberne og udsigten.

Parken ligger i Arashiyama, der er en hyggelig bydel i Kyoto. I bydelen kan du blandt andet også opleve den gratis bambusskov.

Praktiske oplysninger
Hvor: Arashiyama i Kyoto
Hvilke dyr: Aber (Japanese macaque monkeys)
Hvordan kan man omgås dyrene: Man kan se dem og fodre dem med købt mad, men det er ikke tilladt at røre dem. Derudover er der andre regler, der er skiltet i parken.
Pris: 550 YEN (ca. 33 DKK)

Kaniner på Okunoshima

Okunoshima er en lille ø, der er fuld af vilde kaniner. Udover de mange skønne kaniner, så er øen også historisk interessant og der er forskellige historiske ting at se. Hvis det ikke skulle være nok grunde til at besøge øen, så er øen og især udsigten rigtig smuk. Denne oplevelse er meget unik og ikke noget, jeg har fundet andre steder i verden.

Det er tilladt at røre ved kaninerne, men man må ikke løfte dem. Vil man gerne helt tæt på dem, så kan man sætte sig med mad og så vil de selv kravle op på en. Det er muligt at købe foder FØR man tager færgen. Det er ikke muligt at købe foder på selve øen, så sørg for at have det gjort inden. Der var mange på øen der selv havde medbragt salatblade, som kaninerne var meget glade for.

Det er gratis at se kaninerne og opholde sig på øen, men man er nødt til at betale for færgen til øen. Færgen tager kun 15 minutter og er bestemt ikke dyr. Af større byer i Japan kan det betale sig at gøre ophold i Hiroshima og så bruge en hel dag på at tage til Okunoshima. Hvis man har tiden til det kan man også tage en overnatning på øen. Et besøg til øen kan godt virke lidt besværligt, men med god planlægning og tålmodighed kan det godt lade sig gøre. Øen kan besøges hele året, men jeg vil anbefale at man gør det om sommeren, fordi det så er muligt at bade på stranden.

Du kan finde alle informationer du vil få brug for på dette link: http://rabbit-island.info/en/

Praktiske oplysninger
Hvor: Okunoshima (forholdsvis tæt på Hiroshima)
Hvilke dyr: Kaniner
Hvordan kan man omgås dyrene: Man kan nusse dem, men ikke løfte dem. De kan fodres med købt kaninmad eller medbragte salatblade.
Pris: Gratis, men du skal betale lidt for færgen.

Som I kan læse, så er Japan en god rejsedestination, hvis man gerne vil tæt på dyrene og det er muligt at få nogle meget unikke oplevelser.

Hvilke af dyrene vil du helst opleve?

Læs også:

2 Comments on 3 gode steder at se vilde dyr i Japan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *