Hamborg er en fantastisk by fuld af skønne oplevelser. Oplevelserne her er listet, så de gratis oplevelser står øverst og de dyreste nederst.

Hamburg Rathaus

Hamborg Rådhus blev opført i 1886-1879 og ligger midt i centrum. I nærheden ligger blandt andet Europa Passage, hvor der er en masse butikker, spisesteder og et stort supermarked. Lige ude foran rådhuset ligger nogle mindre souvenirbutikker, der er et besøg værd, hvis du ligesom mig altid skal købe en magnet. Når du besøger rådhuset, så husk også at se rådhusets gårdplads. Ifølge mig er gårdspladsen meget pænere end fronten.

Alster Søerne

Midt i byerne finder du de to søer: Indre Alster og Ydre Alster. Indre Alster har en stemning, der er sammenlignelig med søerne i København. Det er her mange vælger at nyde en drink eller deres frokost i solen og det er der god grund til, for stedet er rigtig hyggeligt. I Ydre Alster kan du, hvis vejret er godt, se en masse sejlbåde. Det er fantastisk med sejlbåde midt i en storby.

Isemarkt

Hver tirsdag og fredag er der marked under togskinnerne. Du kan købe en masse friske råvarer som fx frugt, grøntsager, ost og brød. Hvis du besøger en af bagerboderne, så glem ikke at smage Franzbrot, der er meget populært i Hamborg.

Den Gamle Elbtunnel

I 1911 åbnede Den Gamle Elbtunnel Hamborg. Tunnellen 526 meter lang og ligger 24 meter under overfladen. Jeg vil anbefale dig at tage trapperne ned og så tage elevatoren op, så får du set mest muligt af den fine tunnel.

Speicherstadt

Speicherstasdt er verdens største parkhuskompleks og blev opført mellem 1888-1927. Det kendetegnes ved store rødstensbygninger i gotisk stil, der ligger helt op af kanalerne i havnen. Området huser en masse museer, cafeer og turistattraktioner. Fra Speicherstadt er det nemt at udforske HafenCity, der er en nyere bydel i Hamborg. HafenCity er en af mine favoritbydele.

Reeperbahn

Reeperbahn er 930 meter lang gade, der er kendt for sine mange barer, natklubber og diskoteker. Besøger du gaden om natten/aftenen, vil du opleve alle de farverige lys og det vilde natteliv. Besøger du gaden om dagen vil du kunne opleve de børnevenlige aktiviteter. Uanset hvornår du vælger at besøge gaden, vil du opleve at det er et af Hamborgs mest livlige kvarterer.

St. Michaelis Kirken

Det her var en oplevelse, der virkelig overraskede mig positivt. St. Michaelis Kirken er en af de vigtigste kirker i Hamborg og den er viet til ærkeenglen Mikael. Kirken er fantastisk flot udefra, men skal også opleves indefra. Det er gratis at komme ind i kirken, men det er god stil at give en lille donation.
Det er også muligt at besøge tårnet og krypten mod betaling.

Planten und Blomen

Planten und Blomen er en stor og uundgåelig park i Hamborg. Parken har forskellige haver, legepladser og aktiviter afhængigt af hvornår man besøger parken. Jeg kan især anbefale den flotte japanske have, hvor der samles folk, der tydeligt er betaget af den japanske kultur. Det er som et lille stykke Japan midt i Hamborg.

Rosenstraße

Rosenstraße er en gade tæt på Europa Passage, du skal besøge, hvis du er interesseret i asiatisk kultur. De har et rigtig fint asiatisk supermarked og forskellige spisesteder. De har en af de mest autentiske japanske spisesteder, jeg har oplevet i Europa.

Elbphilharmonie

I Hafen City finder du koncertsalen Elbphilharmonie, der er et varemærke for byen og bydelen. Du kan vælge at se bygningen udefra, eller indefra mod betaling, hvor der er en offentlig udsigtsplatform. Herfra kan du nemt udforske Hafen City og Speicherstadt.

Selje i havnen

Hamborg er en af Europas vigtigste havnebyer, så det er selvfølgelig oplagt at tage en sejltur. Du kan vælge at tage en guidet tur, men du kan også tage en offentlig båd. De offentlige både fungerer som busser, så du kan komme ombord med din busbillet. Det er billigt og smart.

Spicy’s Gerwürzmuseum

Dette museum er dedikeret til krydderier. Du får mulighed for at se og dufte til alverdens krydderier og læse om hvor de kommer fra. Det er et lille museum, der ikke tager lang tid at besøge. Det er ikke et must do men sjovt, hvis du har tiden til det.

Det koster 5 EURO for en voksen og de tager kun kontanter.

Det Internationale Maritime Museum

Er du interesseret i søfart, så er det her museet for dig! Jeg har besøgt en del søfartsmuseer, men intet som dette. Museet er 9 etager højt og tager flere timer at komme igennem. Du kommer igennem søfartshistorie, nyere skibe, ubåde og meget, meget mere. For at det ikke bliver alt for uoverskueligt får du heldigvis udleveret en guide til museet på dansk.
Når du har været museet igennem, så glem ikke at besøge den fine museumsbutik, hvor du kan købe alverdens sejlerrelaterede ting.

Det koster 15 EURO for en voksen at besøge museet.

Har du en oplevelse i Hamborg, du kan anbefale?

Læs også:

1 Comment on 13 gode oplevelser i Hamborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *